4R-modellenThe 4R Model
SitemapPrint
4R-modellen

4R-modellen

Med redskabet her kan du navigere i enhver tværkulturel arbejdssituation.


I C3 træner vi ledere og medarbejdere i at navigere, når de arbejder på tværs af kulturer.

Da vi startede med at lave interkulturel træning indså vi hurtigt, at vi havde brug for et værktøj. Et værktøj, som deltagerne på vores træning kunne bruge til at sætte deres nye viden i system og omsætte den til konkrete handlinger, der kunne skabe de ønskede resultater i deres globale projekter.

Værktøjet skulle være nemt at huske og nemt at bruge, også midt i en travl arbejdsdag. Og så skulle det være dynamisk og fleksibelt, så det kunne bruges i alle slags tværkulturelle arbejdssituationer.

Vi kunne ikke finde det værktøj, vi havde brug for. Derfor måtte vi udvikle det selv.

Resultatet blev 4R-modellen.

4R-modellen fokuserer på de fire kulturelle dimensioner, som vi har erfaring med oftest skaber udfordringer i tværkulturelle samarbejder:

  • Rank
  • Responsibility
  • Risk
  • Relationship

I videoen herunder fortæller adm. direktør i C3 Annette Dahl mere om hver af de 4 R'er og om, hvordan du kan bruge 4R-modellen til at navigere, når du arbejder på tværs af kulturer.

Vi håber, at videoen herover har givet dig en god fornemmelse af, hvad 4R-modellens fire R'er Rank, Responsibility, Risk og Relationship dækker over.

Så hvorfor ikke prøve modellen af i praksis, næste gang du står med en tværkulturel opgave eller udfordring?

For lige at opsummere, så kan du bruge 4R-modellen til at:

  • Få nyttig viden om din egen kultur og andre kulturer, du har med at gøre, og få overblik over de vigtigste forskelle mellem de pågældende kulturer
  • Analysere hvad der er på spil i konkrete tværkulturelle arbejdssituationer
  • Navigere og tilpasse din egen arbejdsstil, så du skaber de bedste resultater

Når du bruger modellen, så husk, at de 4 R'er overlapper og påvirker hinanden.

Fx kan du tit ved at opbygge gode personlige relationer (Relationship) nedbringe risikoen (Risk) for dine globale kolleger, så det er sikrere for dem at komme med forslag og input.

Eller du kan som dansk leder tilpasse din ledelsesstil (Rank), så du over for dine globale medarbejdere definerer mere tydeligt, hvem der har ansvar for hvad, end du måske er vant til fra dine danske medarbejdere (Responsibility).

Du kan bruge 4R-modellen i alle slags arbejdssituationer, hvor der er kulturelle forskelle på spil. Og det gælder ikke bare nationale kulturforskelle, men også forskelle inden for fx fagkulturer eller organisationskulturer.

Hvis du prøver 4R-modellen af – eller allerede kender og har brugt modellen – så vil jeg elske at høre om det! Del meget gerne dine erfaringer eller input på LinkedIn – eller send mig en mail på ad@c3consulting.dk.

Glæder mig til at høre fra dig!

Adm. direktør og cheftræner i C3 Consulting, Annette Dahl

Vil du vide mere om, hvordan du bedst navigerer i tværkulturelle arbejdssituationer?

 

Sign up for our newsletter

Want inspiration on how to work effectively across cultures? Then sign up for our newsletter to get expert advice, easy-to-use tools, and updates on C3 delivered straight to your inbox.

 

Want inspiration on how to work effectively across cultures? Then sign up for our newsletter to get expert advice, easy-to-use tools, and updates on C3 delivered straight to your inbox.

Vi ønsker alle en skøn sommer!

Tak til kunder og samarbejdspartnere for et travlt og spændende første halvår af 2019! Vi glæder os til at fortsætte...

Nye åbne kurser, der styrker dine tværkulturelle kompetencer

Læs om to nye åbne kurser med C3s CEO og cheftræner Annette Dahl som underviser. Kurserne afholdes i København.

Sådan er dansk arbejdskultur – ifølge dine danske kolleger

Et fladt hierarki, masser af ironi, direkte kommunikation og glæde ved at tage ansvar. Det mener danskerne selv er de vigtigste ting ved dansk arbejdskultur, som du skal kende til, når du som ikke-dansker samarbejder...

Web: Jyskweb.dk | Grafik: Sandahls.net 
C3 Consulting ApS | Mølleparken 2 | DK-8723 Løsning | M: +45 6017 0817 | kontakt@c3consulting.dk | Cvr: 3226 6282 | Bank: 3627 4806149470