HVORFOR OG HVORNÅR SKAL DU INVESTERE I KULTURTRÆNING?

Forside - Om C3 Consulting - Hvorfor kulturtræning?

Nærmest alle aspekter af, hvordan vi driver forretning, er påvirket af kultur.

Hvordan vi kommunikerer, forhandler og samarbejder. Hvordan vi holder møder, træffer beslutninger og laver strategier. Hvordan vi køber og sælger. Og hvordan vi rekrutterer, leder og fastholder medarbejdere.

I takt med at stadig flere aktiviteter foregår globalt, er det derfor afgørende for, at I når jeres forretningsmål, at den enkelte leder og medarbejder har stærke interkulturelle kompetencer.

Her gør kulturtræning en forskel. Nogle gange forskellen mellem succes og fiasko: En mistet kunde. En afbrudt udstationering. En fejlslagen strategi. Andre gange forskellen mellem lige akkurat at klare sig igennem – eller til fulde at udnytte de muligheder, diversiteten rummer.

Eksempler på, hvornår kulturtræning gør en forskel:

 • Du er i ledelsen for en dansk-baseret virksomhed, hvor I står foran at udvide jeres globale aktiviteter.
  I ønsker at være på forkant, så jeres samarbejde med de stadig flere globale kunder, leverandører og medarbejdere ikke bliver baseret på ’trial and error’. Global ledertræning for ledergruppen giver jer redskaber til at kommunikere, samarbejde og lede mere effektivt, og I bliver klædt på til at håndtere den kompleksitet og usikkerhed, der præger det globale felt.
   
 • I skal i HR udstationere en leder.
  Han skal bo og arbejde i USA de næste tre år, og hans hustru og to børn flytter med. Kulturtræning for hele familien ruster lederen til de nye arbejdsmæssige udfordringer, og sikrer, at han og den medfølgende hustru får afstemt deres forventninger og mål for opholdet, så udstationeringen bliver en succes for både familien og jeres virksomhed.
   
 • Du er projektleder for etablering af en ny fabrik i Kina.
  Du har brug for at kunne navigere i forhold til de lokale myndigheder og leverandører, og du har brug for at det dansk-kinesiske projektteam performer fra dag ét, så I kan overholde projektets deadlines. Dansk-kinesisk kulturtræning sikrer, at projektdeltagerne samarbejder effektivt, så I ikke spilder tiden på kulturelt betingede misforståelser – og interkulturel coaching klæder dig selv på til at kommunikere og forhandle med projektets kinesiske interessenter.
   
 • Du leder et tværnationalt team, hvor I mest samarbejder virtuelt.
  Du oplever, at tilliden er lav, og at I ikke får noget godt ud af de muligheder, der ligger i teamets mangfoldighed. Træning i virtuelt, globalt samarbejde lærer jer at opbygge relationer og tillid på distancen og blive bevidste om hinandens kulturelle baggage, så I udnytter forskellene i teamet til at skabe drive og innovation.
   
 • I jeres afdeling samarbejder I dagligt med indiske kolleger, men du oplever at samarbejdet tit kører skævt.
  Deadlines bliver ikke overholdt. Mails bliver ikke besvaret. Aftaler, du troede var aftaler, viser sig alligevel ikke at være det. En workshop i indisk kulturforståelse giver jer redskaber til at forstå, hvad der er gået galt – og forebygge misforståelser og frustrationer fremover.

Både faciliteringen og de værktøjer, C3 har givet os, har hjulpet os til at forstå, anerkende og åbent diskutere de sager, hvor forskelle er en faktor som vi må lære at arbejde med og ikke imod, fordi vi er en global organisation.

Mette Bjerrekær, Director, Development & Engineering China, Grundfos

Hvordan kan vi skabe værdi for jer?

Ovenstående er eksempler. Måske har du en helt anden udfordring, som du overvejer om kulturtræning kan hjælpe jer med at løse?

Close X

Sign up for our newsletter

Want inspiration on how to work effectively across cultures? Then sign up for our newsletter to get expert advice, easy-to-use tools, and updates on C3 delivered straight to your inbox.

By signing up, you'll also get a free chapter from our book 'Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures'.

Køb vores bog

Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures

 "My copy of this book will be placed close to me on my office shelf – next to only a handful of other truly inspiring books I have read."
 -  Mette Bjerrekær, Group Vice President, GRUNDFOS

Køb hos WilliamDam.dk  Køb hos SAXO  Køb hos iMusic*

*) Anbefalet hvis du bor uden for Danmark.

Er du interesseret i at købe et større parti bøger eller vil du vide mere om bogen? Så klik her.

Nyhedsbrev