PRIME CARGO - CASE

Workshops i japansk kultur for Prime Cargo

Prime Cargo er en international speditørvirksomhed med base i Kolding men med egne kontorer i både København, Stettin, Hong Kong, Shanghai, Beijing, Qingdao, Xiamen, Shenzhen og Ningbo, og agentnet i resten af verden.

Som led i Prime Cargos vækststrategi blev virksomheden i foråret 2015 købt af den japanske logistikudbyder Mitsui-Soko Group, der har hovedkvarter i Tokyo.

For at sikre et godt samarbejde med de nye ejere besluttede Prime Cargo at give ledere og medarbejdere i Danmark en grundig introduktion til japanske samfundsforhold og arbejdskultur.

C3 Consulting designede derfor i samarbejde med Prime Cargo 3 mini-workshops, der kom omkring emner som:

  • Kulturel selvforståelse: Kend din egen kultur først!
  • Samfund og kultur i Japan – highlights og perspektiver
  • Forskelle mellem japansk og dansk ledelse, teamsamarbejde og arbejdsstil
  • Forstå den indirekte japanske kommunikationsstil
  • Hvordan samarbejder du bedst med japanske kolleger og ledere? Møder, aftaler, opfølgninger etc.

Målet med workshopsene var at give deltagerne både en nuanceret forståelse af det japanske samfund og helt konkrete redskaber til at optimere kommunikation og samarbejde med de japanske ejere.

Træner på alle 3 workshops var C3’s Japan-specialist Ethan Weisgard, der har boet og rejst i Japan siden 1984, er japansk gift, mestrer det japanske sprog og er ekspert på japansk forretningskultur og etikette.

Udbytte

I alt deltog ca. 60 ledere og medarbejdere fra Prime Cargos kontorer i Kolding og København på de 3 workshops i efteråret 2015.

Deltagerne gav bl.a. workshopsene følgende ord med på vejen:

"God humor – er med til at hjælpe til at huske bedre. Fik tydeligt markeret nogle af forskellene".

"Ethan var rigtig flink og var en dygtig "performer", han gjorde alting nemt at forstå. Meget nyttig generel info i forhold til vores fremtidige kommunikation og overordnede forståelse af Japan og japansk kultur."

"Hands-on eksempler. Baggrundsviden – hvordan historien har påvirket kulturen, gør det lettere for mig at forstå / huske."

"4R modellen er en god model til at forstå kulturen i både dit eget land og i Japan. Ethan var en dygtig underviser med erfaring fra både dansk og japansk kultur. Rart at få en bedre forståelse af kulturen i Japan."

"Følelsen af, at Ethan havde en masse personlig erfaring med den japanske kultur, gjorde det meget troværdigt."

"Rigtig god underviser. Man kunne godt mærke at han havde den japanske kultur helt inde på rygraden."

"Det var meget intensivt og med virkelig gode eksempler, som det var nemt at relatere til. Jeg var på det engelsksprogede hold, og det var tydeligt og nemt at forstå alting. Det var en ”levende” workshop og ikke bare et “talk&slideshow”."

"Ethan var rigtig dygtig og motiverende at lytte til !!"

Close X

Sign up for our newsletter

Want inspiration on how to work effectively across cultures? Then sign up for our newsletter to get expert advice, easy-to-use tools, and updates on C3 delivered straight to your inbox.

By signing up, you'll also get a free chapter from our book 'Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures'.

Køb vores bog

Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures

 "My copy of this book will be placed close to me on my office shelf – next to only a handful of other truly inspiring books I have read."
 -  Mette Bjerrekær, Group Vice President, GRUNDFOS

Køb hos WilliamDam.dk  Køb hos SAXO  Køb hos iMusic*

*) Anbefalet hvis du bor uden for Danmark.

Er du interesseret i at købe et større parti bøger eller vil du vide mere om bogen? Så klik her.

Nyhedsbrev