DANSK KULTURTRÆNING SOM ONLINE-COACHING - CASE

Forside - Kundereferencer - Kundecases ud fra produkt - Dansk kulturtræning som online-coaching - case

Træning i at navigere på den danske arbejdsplads: Online-coaching nemt at indpasse i en travl hverdag

C3 Consulting har et fast samarbejde med Grundfos om at levere dansk kulturtræning til internationale ledere og medarbejdere samt medfølgende familier, der skal indstationeres til Danmark. For en af lederne gjorde en pakket kalender med mange rejser det svært at finde tid til at mødes face-to-face. C3 leverede derfor hele træningen virtuelt, så den kunne passes ind når og hvor det fungerede bedst for lederen.

I C3 Consulting er vi stolte af at samarbejde med Grundfos omkring interkulturel træning.

Når Grundfos har internationale ansatte, der skal indstationeres til Danmark, modtager de fire timers kulturtræning, der hjælper dem med at tilpasse sig og trives i den nye, danske tilværelse. Træningsforløbene er altid skræddersyede til de enkelte ledere/medarbejdere og eventuelt medfølgende familie.

En af de internationale ansatte, Kapil Goyal, flyttede fra Tyskland til Danmark for at varetage en stilling som Strategy Execution Manager for Grundfos Service & Solutions.

Da Kapils stilling indebærer mange rejser verden over – på mindre end et år bragte jobbet ham til Holland, Belgien, Spanien, Portugal, Tyrkiet, Dubai og USA –  var det svært at finde tid til at afholde kulturtræningen face-to-face.

Løsningen blev et fleksibelt, virtuelt træningsforløb, hvor C3's CEO og cheftræner Annette Dahl leverede 4 timers online expat-coaching fordelt over flere sessioner. Annette brugte forskellige online-værktøjer for at styrke læringen i forløbet:

"Jeg rejste meget, så det kunne ikke lykkes at finde et tidspunkt at mødes. Derfor besluttede vi at holde træningen online.

Vi brugte video-chat med skærm-deling – hun tegnede billeder og modeller på skærmen, og det fungerede rigtig godt for mig."

Kunde-feedback: Positive resultater både i Danmark og globalt

Da Kapil flere år tidligere var flyttet fra sit hjemland Indien til Tyskland, havde han allerede stor erfaring med at arbejde tværkulturelt.

Alligevel var der masser af nye ting at lære om Danmark, hvor mange ting fungerer anderledes end i Tyskland.

En af de store forskelle var vigtigheden af teamwork og beslutningstagen i grupper:

"Jeg tror den vigtigste ting jeg lærte var nuancerne af den danske arbejdskultur.

Jeg har arbejdet i Tyskland et godt stykke tid, men mange ting var stadig meget nye for mig.

Jeg lærte, at der er en stærk team-kultur i Danmark – det er teamet, der træffer beslutninger.

Annette gav mig følgende eksempel: En leder er på ferie, og teamet træffer nogle beslutninger. Når lederen kommer tilbage, orienterer teamet ham om, hvilke beslutninger der er blevet truffet. Det er meget forskelligt fra mange andre kulturer, herunder Tyskland."

En anden forskel var det høje niveau af tillid, som Kapil oplevede:

"I Tyskland er tingene meget mere proces-drevne, så det var ret interessant for mig at forstå, at mange ting i Danmark er baserede på tillid. Det er anderledes end i mange andre kulturer, selv i Europa.

Så det var nyttigt for mig at være opmærksom på de ting, at det er en meget tillidsbaseret kultur, og at det er en team-baseret kultur."

Selvom det primære fokus i Kapils træning var at klæde ham på til arbejdslivet i Danmark, tog han også flere redskaber med sig fra træningen, som han kunne bruge globalt.

Redskaberne var enkle, nemme at bruge og nyttige i alle tværkulturelle samarbejder, både virtuelle og face-to-face.

Særligt 4R-modellen, der sætter spot på Rank, Responsibility, Risk, og Relationship, hjalp ham med bedre at forstå både den tillidsbaserede danske kultur og også andre, meget forskellige kulturer:

"I forhold til redskaber, så havde jeg meget gavn af 4R-modellen.

Jeg brugte den, da jeg skulle arbejde med et projekt i Mellemøsten – og jeg beholdt den 4R-model, jeg lavede, og delte den med mit team. Den er god som referenceramme til at forstå, hvorfor bestemte ting sker."

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om, hvordan I gennem virtuel eller face-to-face-træning kan klæde jeres internationale medarbejdere godt på til at bo og arbejde i Danmark?

Close X

Sign up for our newsletter

Want inspiration on how to work effectively across cultures? Then sign up for our newsletter to get expert advice, easy-to-use tools, and updates on C3 delivered straight to your inbox.

By signing up, you'll also get a free chapter from our book 'Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures'.

Køb vores bog

Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures

 "My copy of this book will be placed close to me on my office shelf – next to only a handful of other truly inspiring books I have read."
 -  Mette Bjerrekær, Group Vice President, GRUNDFOS

Køb hos WilliamDam.dk  Køb hos SAXO  Køb hos iMusic*

*) Anbefalet hvis du bor uden for Danmark.

Er du interesseret i at købe et større parti bøger eller vil du vide mere om bogen? Så klik her.

Nyhedsbrev