23.10.2022
Værsgo: Vi har samlet en skattekiste fuld af bøger, film og serier, der kan gøre dig klogere på Danmark!
Der er masser af godt at hente for dig, der har international baggrund og bor eller arbejder i Danmark – og også for dig, der bor andre steder i verden, men samarbejder med danske kolleger eller forretningspartnere.
Og så kan vi også anbefale listen til dig, der selv har dansk baggrund og ønsker at få skærpet din kulturelle selvforståelse.
Tusind tak til alle jer i vores netværk, der har fortalt om, hvilke bøger, film og serier der er netop jeres favoritter!
Øverst i blogindlægget her finder du de titler, som vi mener er allerbedst at starte med:
Hvis du vil endnu mere i dybden, så skal du fortsætte til afsnittet Endnu flere interessante bøger, film og serier nederst i blogindlægget.
Her finder du ikke færre end 147 ekstra bøger, film og serier om eller fra Danmark, som vi også har fået anbefalet.
Her kan du også finde udvalgte bøger om eller fra de andre dele af Kongeriget Danmark: Grønland og Færøerne.
God fornøjelse!
Af Michael Booth, Vintage, 2015.
Det stereotype billede, der ofte bliver tegnet af de nordiske lande, bliver synliggjort i bogen her i et levende og let sarkastisk sprog. Bogen, der er for folk i og uden for Norden, beskriver ud fra et humoristisk perspektiv forskelle og ligheder mellem Nordens folk.
Af Kirsten Weiss, Gyldendal Business, 2017.
Weiss undersøger, hvad der er karakteristisk for de nordiske lande hver især, og hvad landene har til fælles. Bogen er relevant for internationals, der arbejder i eller med nordiske lande og for personer i Norden, der ønsker at lære mere om sig selv.
Af Pernille Hippe Brun, People’s Press, 2019.
Hvad er nordisk ledelsesstil, og hvilke fordele og faldgruber kan der være ved at implementere denne ledelsesstil uden for Norden? Det besvarer bogen, der sammenfletter ledelsesteori og anekdoter fra interviews med over 50 ledere født i Norden, men bosat i udlandet. Bogen er relevant læsning for alle globale ledere og særligt ledere, som ønsker at indføre nordisk ledelse uden for Skandinavien.
Af Kay Xander Mellish, KXMGroup, 2022.
Kay Xander Mellish er en dansk-amerikansk dobbelt statsborger med base i København. Et af hendes specialer er at hjælpe internationals med at forstå Danmark og danskerne. I bogen her finder du en guldgrube af praktiske tips til både at få et job i Danmark og navigere på en dansk arbejdsplads. Den nye version fra 2022 har ekstra kapitler om virtuelt samarbejde, om hvordan du bedst leder danske medarbejdere og om arbejdskulturen i Danmark vs. i Sverige, Norge og Tyskland.
Af Tom Thinggaard Pedersen, MEN2R Forlag, 2016.
Opslagsbogen her guider dig gennem det danske arbejdsmarked og tager relevante emner op i en dansk kontekst. Som tilflytter til Danmark får du svar på spørgsmål, der opstår før, under og efter, du er kommet i job.
Af Kay Xander Mellish, KXMGroup, 2017, 2. udgave.
Hvad har nytilkomne i Danmark brug for at vide for at navigere og bo i det danske samfund? Med bogen her får du en guide, der bringer dig i godt humør og svarer på mange af de spørgsmål om Danmark, der ofte får udlændinge til at undre sig.
Bogen fås også som e-bog på arabisk og kinesisk.
Af Helen Russell, Icon Books Ltd., 2015 / Turbine, 2015.
Da britiske Helen Russell flyttede fra London til Jylland i Danmark, satte hun sig for at undersøge, hvorfor danskere kaldes det lykkeligste folk i verden. I den underholdende bog kan du læse om hendes konklusioner: Hvad gør danskerne godt og måske mindre godt – og kan vi alle have glæde af at leve 'lidt mere dansk'?
Af Keri Bloomfield, Pembar Press, 2022.
En humoristisk, ærlig og velskrevet bog af Keri Bloomfield om sin oplevelse af kulturmødet som tilflytter til Danmark fra New Zealand. Hun beskriver hverdagslivet som ’kiwi-mor’ i Danmark i situationer, som mange internationals med et smil på læben og et lille stik i hjertet sikkert kan nikke genkendende til.
Af Lita Lundquist og Helen Dyrbye, Samfundslitteratur, 2022, (kun som e-bog).
Lita Lundquist og Helen Dyrbyes e-bog er fyldt med tankevækkende (og underholdende!) eksempler på ikke-danskeres møder med den danske humor i professionelle sammenhænge. Bogen byder på masser af skarpe indsigter og gode råd til at navigere i den særegne danske humor. Den er relevant for alle internationals, der arbejder eller lever sammen med danskere – og for danskere, der lever eller arbejder på tværs af kulturer!
Af Patrick Kingsley, Atria Books, 2014.
Hvad er essensen af dansk tænkning og levevis? Patrick Kingsley giver indsigt i aspekter af dansk kultur, der måske ovenikøbet kan overraske danskerne selv. Samtidigt er bogen også en praktisk rejsebog for nye tilflyttere i Danmark.
Af Richard Jenkins, Museum Tusculanum, 2012, 2. udgave.
Et omfattende, antropologisk værk af dansk kultur og identitetsfølelse begået af Richard Jenkins, professor i sociologi. Hans studier af danskheden og det danske folkefærd er baseret på etnografisk feltarbejde foretaget i den lille by Skive i Jylland i 1990’erne, hvor blikket vendes indad mod Danmark og udad mod EU og verden.
Af Meik Wiking, William Morrow & Co., 2017.
Meik Wiking, der er ekspert i lykkeforskning, tager os med rundt om begrebet ’hygge’ – et nøgleord for det danske mindset. En ’hyggelig’ livsstil er Wikings bud på, hvorfor Danmark er ’det lykkeligste land i verden’. Bogen hjælper udlændinge og danskere med at forstå ’hygge’ og blive mere tilfredse med sig selv.
Af Else Roesdahl, Penguin Books, 2018, 3. udgave.
I denne bog fyldt med illustrationer beskriver Roesdahl, historiker og professor i middelalderarkæologi, hverdagslivet i vikingetiden. Læseren får et indblik i livet som viking og bl.a. indsigt i vikingernes sociale struktur, kunst og kultur, ligesom deres rejser til Asien og andre steder i verden bliver beskrevet.
Af Knud J. V. Jespersen, Red Globe Press, 2018.
Med et tilbageblik og gennemgang af 500 års danmarkshistorie fra 1500-tallet til i dag forklarer historiker Knud J.V. Jespersen, hvordan dagens Danmark er blevet til, hvor historiske begivenheder, politik og økonomi bliver flettet sammen. Bogen er for alle, der interesserer sig for at få indblik i Danmarks udvikling.
Af Norman Berdichevsky, McFarland & Company, Inc., Publishers, 2011.
I bogen her får du en introduktion til dansk kultur, sprog, historie og samfund og en større forståelse for den danske befolkning og livsstil. Berdichevsky præsenterer os også kort for store, danske personligheder som H.C. Andersen, Karen Blixen og Niels Bohr.
Af Mark Elliott, Carolyn Bain og Cristian Bonetto, Lonely Planet, 2018, 8. udgave.
Med rejseguiden får du et indblik i, hvilke seværdigheder, spisesteder, forlystelsesparker og meget andet i Danmark, der er et besøg værd. Bogen, der dækker hele landet, byder bl.a. på kulturel indsigt, billeder, kort og rejsetips til store som små budgetter.
Af DK Eyewitness Travel, DK Eyewitness Travel, 2022.
Denne handy rejseguide er spækket med tips til de bedste steder at spise, shoppe og sove samt beskrivelser af seværdigheder, skjulte perler, detaljerede kort og flotte billeder. Bogen dækker alle regioner i Danmark og beskriver også steder i Grønland og Færøerne.
Bogen fås også som e-bog.
Af Cristian Bonetto, Lonely Planet, 2022, 5. udgave.
Her får du en up-to-date rejseguide til Danmarks hovedstad, København, fra Lonely Planet. I guiden er der tips til en tur i Tivoli, Amalienborg, Nyhavn og meget mere, og så er bogen lige til at putte i lommen.
Af DK Eyewitness Travel, DK Eyewitness Travel, 2022.
Ud over rejseplaner for endagsture, weekendophold eller en hel uges ferie i Danmarks hovedstad, får du også lister over fx top 10 'must-sees', museer, shopping- og spisesteder. Guiden er nem at tage med dig på turen og med et lamineret kort over København.
Af Dorte Nielsen Al-Gailani, Hodder & Stoughton General Division, 2015.
Hvis du aldrig har talt dansk før og ønsker en grundlæggende forståelse af sproget, er bogen her for dig. Bogen indeholder dialoger, grammatik og praktiske øvelser, der gør dig i stand til at føre enkle samtaler.
Af Bente Elsworth, Hodder & Stoughton General Division, 2013.
Hvis du allerede kender noget til det danske sprog og ønsker at blive bedre, kan bogen her få dig videre fra begynder- til mellemniveau. Med over 2000 almindeligt brugte danske ord kan bogen hjælpe dig med at udbygge dit ordforråd, så du kan blive mere fortrolig med at læse, skrive, lytte og tale på dansk.
Af Tom Lundskaer-Nielsen, Routledge, 2010, 2. udgave.
Med bogen her får du en grundig gennemgang af dansk grammatik på engelsk. Et brugbart opslagsværk med paralleller til det engelske sprog og et væld af eksempler fra hverdagen på moderne dansk. Bogen egner sig til studier i dansk på alle niveauer.
Bogen fås også som e-bog, Kindle.
Af Stephen Hernandez, Independently published, 2021.
Med ’Learn to Speak Danish without Even Trying‘ får du ideer og strategier til, hvordan du lærer at tale dansk. Bogens fokus er, hvordan du lærer, og ikke hvad du lærer. Hernandez tilbyder med sin bog inspiration til at lave en konkret studieplan og til at bevare motivationen og have det sjovt, mens du lærer dansk.
Af Olly Richards, Teach Yourself, 2019, tosproget udgave.
Bogen består af 8 noveller på dansk, der er designede til at udbygge dine danskkundskaber, samtidig med at du bliver underholdt! Bogen henvender sig til både unge og voksne, der er i gang med at lære dansk og nu er på mellemniveau. Fortællingerne byder på flere forskellige genrer som fx krimi og science fiction, og du får efter hver fortælling bl.a. en gloseliste og et resumé på dansk.
Af Hans Christian Andersen, Lily Owens (redaktør), Gramercy, 1993.
På en liste over dansk skønlitteratur skal den verdensberømte Hans Christian Andersen naturligvis nævnes. Her får du en samling over hans eventyr, der ikke altid ender med lykkelige slutninger. Til gengæld taler eventyrerne til alle følelser, som store fortællere evner at gøre.
H. C. Andersens eventyr blev oprindeligt udgivet på dansk i perioden 1835-1872.
Af Søren Kierkegaard, Penguin Classics, 1986.
Søren Kierkegaard var en dansk teolog og filosof, der ofte også betegnes eksistentialismens fader og en af det 19. århundredes største tænkere. Bogen her tæller blandt hans mesterværker, hvor Kierkegaard ud fra Det gamle Testamentes fortælling om Abraham og hans søn, Isak, behandler tro, gudsfrygt og resignation. Et filosofisk værk fremfor egentlig skønlitteratur.
Bogen blev oprindelig udgivet i 1843 med titlen "Frygt og bæven" under pseudonymet Johannes de Silentio.
Af Hans Scherfig, Gyldendal, 2016.
Det forsømte forår betragtes som en af de store klassikere i moderne, dansk litteratur. Det er en kritik af det gamle danske skolesystem (også kendt som 'den sorte skole'). Bogen er baseret på Scherfigs egne oplevelser og er stadig relevant og gribende i dag.
Bogen blev udgivet første gang i 1940 med den danske titel "Det forsømte forår".
Af Isak Dinesen, Penguin Books, 2001 / Gyldendal, 2010.
Karen Blixen, en af de meste anerkendte, danske forfattere, har skrevet denne serie af fortællinger, der foregår i Danmark, under pseudonymet Isak Dinesen. Historierne handler om unge mennesker, der af forskellige årsager gerne vil bryde deres arv. Samtidigt skildrer fortællingerne også en tid, hvor kvinders roller var under forandring.
Bogen blev oprindeligt udgivet i 1942 med den danske titel "Vinter-Eventyr".
Af Klaus Rifbjerg, Gyldendal, 2021, 9. udgave.
Klaus Rifbjerg er en af giganterne inden for moderne, dansk litteratur, og ungdomsromanen her regnes som hans hovedværk. Det er en klassiker, der fortæller om evigt vedkommende emner som ungdom, venskab, kærlighed og knuste drømme.
Bogen blev oprindeligt udgivet i 1958 med den danske titel "Den kroniske uskyld".
Af Tove Ditlevsen, Picador Paper, 2022.
I 2021 udnævnte New York Times Tove Ditlevsens Københavnertrilogi som en af årets 10 bedste bøger. Født i et arbejderkvarter i 1917 følger vi den store, kvindelige, danske digter og forfatter Ditlevsen som barn, purung og voksen. I trilogien beretter hun levende og hudløst ærligt om kærlighed, fattigdom, relationen til forældrene, ægteskab og stofmisbrug.
De tre bøger i trilogien, der har de danske titler "Barndom", "Ungdom" og "Gift", blev oprindelig udgivet mellem 1967 og 1971.
Af Inger Christensen, New Directions, 2006.
Med digtsamlingen her, der bl.a. berører emner som magt, angst og kærlighed, fik Inger Christensen sit gennembrud. Kendetegnende for Christensens forfatterskab, også bestående af skuespil, børnebøger og essays, er hendes samfundskritiske og modernistiske stil, der også er aktuel i dag samt hendes evne til at være både akademisk og folkelig.
Digtsamlingen blev udgivet første gang på dansk i 1969 med titlen "det".
Af Peter Høeg, Vintage, 2014 / Rosinante, 2011, 3. udgave.
Fra den anerkendte forfatter Peter Høeg begynder denne familiesaga i 1520 og tager dig gennem Danmarks skiftende tider og miljøer frem til i dag. Bogen er en opsummering af, hvad danskerne har frygtet og forventet gennem århundreder.
Bogen blev udgivet første gang på dansk i 1988 med titlen "Forestilling om det 20. århundrede".
Af Helle Granhøj, Turbine forlaget, 2011.
En bog for expats i Danmark skrevet ud fra et børneperspektiv. Susan flytter til Danmark, da hendes far får nyt job, og vi følger hende, mens hun tilpasser sig livet i det nye land. Bogen, der egner sig for børn fra omkring 5 år, byder på facts og gode råd for internationale familier, der er flyttet til Danmark.
Bogen fås p.t. kun som e-bog.
Af Philipp Winterberg, Independently published, 2021, hardcover.
Her får du en tosproget billedbog for børn i før-skole-alderen. I den humoristiske fortælling, der indeholder en en-til-en-oversættelse, følger vi det lille dyr, Tamia, der på sin rejse stiller andre dyr det vigtige spørgsmål: "Er jeg lille"?
Bogen er oprindeligt udgivet i 2014.
Af Hans Christian Andersen, Anastasiya Archipova (Illustrator), Floris Books, 2014.
8 udvalgte fortællinger af den kendte, danske forfatter og digter H.C. Andersen bliver smukt illustreret i denne eventyrsamling, der især egner sig til skoleelever i de mindste klasser (6-9 år). Bogen byder også på en kort introduktion om forfatteren.
Af Isabel Wyatt, Floris Books, 2013.
De to nordiske sagaer i denne eventyrlige bog blev der oprindeligt fortalt og sunget om helt tilbage fra 12.-14. århundrede. Fortællingerne om sagaerne appellerer til børn i alderen ca. 7-11 år og er nedfældet af forfattere fra middelalderen.
Bogen fås også som e-bog ved forlaget Not fra 2014.
Af Erin Hagar, Duo Press LLC, 2016, 5. udgave.
Legetøjskoncernen LEGO startede oprindeligt i 1930’ernes Danmark som en virksomhed, der producerede legetøj af træ. I dag kender de fleste LEGO som plastikklodser med utallige konstruktionsmuligheder. Med denne lille bog, som egner sig for børn fra 7 til 12 år, får du en farverigt illustreret og underholdende biografi om familien bag LEGO-koncernen.
Af Janina Ramirez, Oxford University Press, 2019.
Sammen med sin ulv, Fenrir, tager Alva, der er skjoldmø, på en eventyrlig rejse i middelalderens vikingeunivers i jagten på sin far. Way of Waves, som er flot illustreret og levende fortalt, er efterfølgeren til Riddle of the Runes og henvender sig til børn fra omkring 9-års alderen.
Bogen fås også som e-bog, Kindle.
Af Lois Lowry, Harpercollins Publishers, 2011.
I denne gribende fortælling om venskab, mod og modstandsbevægelsen befinder os i et tysk besat Danmark under 2. verdenskrig. I bogen, der henvender sig til børn fra omkring 10 år, følger vi veninderne Annemarie og Ellen. Ellens familie er jøder og får hjælp af Annemaries familie til at flygte fra København til Sverige.
Af Lene Kaaberbøl, Pushkin Children's Books, 2011, genoptrykt udgave.
Fantasy-serien, der er skrevet af en kvindelig, dansk forfatter, har vundet hæder i og uden for Danmark. Serien er for store børn i alderen ca. 10-14 år og består af 4 bøger om pigen Dina, der må redde sin mor fra dragerne i borgbyen Dunark . Dina har en særlig evne, som hun har arvet fra sin mor, til at spotte skam og hemmeligheder i andre folks øjne.
Serien er oprindelig udgivet i årene 2000-2003 med den danske titel "Skammerens Datter". Fås også som e-bog.
De top 10 film og top 5 serier, du kan læse om lige herunder, findes alle med engelske undertekster – enten på diverse streamingservices eller på DVD.
I afsnittene nederst i blogindlægget med endnu flere interessante film og serier om eller fra Danmark findes de fleste af titlerne med engelske undertekster.
Men hvad nu, hvis du selv får lyst til at gå på opdagelse i danske film og serier – hvordan finder du så ud af, om de findes med engelske undertekster?
Her nogle metoder, du kan bruge:
Hvis du gerne vil lære dansk, kan du også overveje at slå de danske undertekster til i stedet for de engelske. Flere i vores netværk har fortalt, hvordan det virkelig har styrket deres internationale venner/familiemedlemmers danske sprogkundskaber!
Igen en stor tak til alle de flinke folk i vores netværk, der er kommet med input om film, serier og undertekster.
Instrueret af Erik Balling, 1968 – 1998.
Hele 14 film om Olsen Banden nåede den anerkendte, danske filminstruktør Erik Balling at instruere inden sin død. Olsen Banden-filmene er blandt de mest sete, danske film i danske biografer. I kriminalkomedie-serien følger vi banden, der består af 3 mænd, og deres forsøg på at blive millionærer ved at stjæle.
Instrueret af Gabriel Axel, 1987.
Filmen, der vandt en Oscar for årets bedste fremmedsprogede film, er baseret på en fortælling af den berømte, danske forfatter Karen Blixen. I filmen befinder vi os i en lille, dansk landsby ved den jyske vestkyst i slutningen af 1800-tallet. Den franske husholderske, der bor hos to ugifte, puritanske søstre, døtre af en præst, vinder i lotto og serverer en overdådig middag, der bliver en forløsende oplevelse for søstrene og deres gæster.
Instrueret af Bille August, 1987.
Få et socialrealistisk indblik i livet som landarbejder på den danske ø Bornholm i slutningen af 1800-tallet. Vi følger en midaldrende, svensk far og hans søn, der får arbejde på en større gård. Den Oscar-vindende film er baseret på første del af en roman af den danske forfatter Martin Andersen Nexø og vandt også De gyldne Palmer i Cannes.
Instrueret af Thomas Vinterberg, 1998.
Skeletterne i skabet kommer frem til en 60-års fødselsdagsfest i den ellers pæne rigmandsfamilie. Festen er den første såkaldte dogme-film, hvor special effects og anden filmisk teknologi udelades. Det er selve historien og skuespillet, der er de bærende elementer, og Vinterberg fortalte som filminstruktør fortællingen så godt, at filmen vandt mange priser både i Danmark og i udlandet, herunder til Cannes Filmfestival.
Instrueret af Lars von Trier (1996-2000).
Trilogien her består af filmene "Breaking the Waves" (1996), "The Idiots (Idioterne)" (1998) og "Dancer in the Dark" (2000). Med de tre film, der alle fortæller en kvindelig lidelseshistorie, fik den store, danske filminstruktør Lars von Trier for alvor sit internationale gennembrud.
Instrueret af Susanne Bier, 1999.
En kæmpe biograf-succes i Danmark med over 800.000 solgte billetter blev Susanne Biers gennembrudsfilm. Denne romantiske komedie er fyldt med lun, dansk humor og replikker, der i dag, 23 år efter udgivelsen, stadig bliver citeret. Har du fx hørt "Bare ærgerligt, Sonnyboy" eller "Hvis I to var Ludo-brikker, ville I så være slået hjem nu?" Hovedpersonerne, der begge er i et kompliceret kærlighedsforhold, møder tilfældigt hinanden, og sød musik opstår.
Instrueret af Anders Thomas Jensen, 2000.
Vi følger fire kriminelle venner fra København, der med deres sidste kup får fingre i 4 mio. kroner, stikker af og ender med at åbne en landevejskro i Jylland. Store danske skuespillere som Mads Mikkelsen er castet til filmen, hvor de stereotype, hårde hunde finder sammen som en ny familie. Denne anmelderroste cocktail af dansk folkekomedie og rå vold er Anders Thomas Jensens debut som spillefilmsinstruktør bobler af ikoniske replikker og pirrer de politisk ukorrekte smagsløg.
Instrueret af Susanne Bier, 2010.
Dette drama, der bl.a. vandt en Oscar for bedste fremmedsprogede film, udspiller sig i en sudanesisk flygtningelejr og en provinsby i Danmark. I filmen følger vi en udstationeret, dansk læge, der klarer sig godt på arbejde, men privat er han en fraværende far og separeret, da han har været sin kone utro. Filmen tager temaer som far-søn-relationen og dilemmaet mellem resignation og hævn op.
Instrueret af May el-Toukhy, 2019.
Den succesrige advokat Anne er lykkelig gift og indleder en affære med sin stedsøn. Trine Dyrholm, en stor, dansk skuespiller, glimrer i hovedrollen i dette mørke drama om magt, begær og overgreb og har vundet både danske og udenlandske priser, bl.a. ved Sundance Film Festival.
Instrueret af Thomas Vinterberg, 2020.
Endnu en drama-perle fra Vinterberg, der med filmen her vandt en Oscar for bedste internationale film. Fire gymnasielærere eksperimenterer med en teori om, at mennesker fødes med en halv promille alkohol for lidt i kroppen. Filmen giver et indblik i dansk drukkultur, der til tider kan tage overhånd, men handler også om venskab, kærlighed, livsmod og frihed.
Instrueret af Erik Balling, 1978.
I serien følger vi indbyggerne i provinsbyen Korsbæk i perioden fra 1929-1947. En tilrejsende handelsmand starter en dametøjsbutik op og senere også en bank. Han kommer dermed straks i konflikt med den veletablerede konkurrent i byen, der får støtte af den lokale bankdirektør. Spækket af datidens store, danske skuespillere, får du her et stykke Danmarkshistorie i en TV-serie, der stadig formår af samle den danske befolkning på tværs af generationer.
Instrueret af Søren Kragh-Jacobsen og Rumle Hammerich, skrevet af Adam Price, 2010.
Meget sigende for drama-seriens omdrejningspunkt er titlen, "Borgen", en reference til Christiansborg, hjemstedet for det danske parlament (Folketinget). Vi følger en ambitiøs, kvindelig, dansk politikers vej til statsministerposten og dennes øvrige politiske karriere. Serien, der har vundet danske og udenlandske priser, handler ikke kun om politik, men også om magt, demokrati, journalistik, work-life-balance og menneskelige relationer.
Instrueret af Henrik Georgsson m.fl., 2011.
I denne skandinaviske krimi-thriller skal en mandlig, dansk kriminalbetjent samarbejde med en kvindelig, svensk efterforsker om at løse en række politisk motiverede forbrydelser, der rækker over Øresundsbroen mellem Danmark og Sverige. Mellem bestialske mord og spænding oplever vi også konflikten mellem det regelrette og det følsomme menneske, ensomhed, kærlighed, kollegaskab og familieforhold.
Instrueret af Lars Kaalund og Jannik Johansen, 2012.
I dette lune komedie-drama om livet som folkeskolelærer og mor møder vi Rita. En frihedselskende, ligefrem og politisk ukorrekt kvinde, der er dygtig til at kæmpe for andre folks børn, men knap så god i forhold til at tage vare om sine egne børn. Serien er fyldt med hverdagens konflikter i en dansk kontekst, hvor vi også får et indblik i forældreroller, børne- og ungdomskultur og den danske folkeskole, om end vi også skal huske, at det er fiktion med et dejligt drys af dansk humor.
Instrueret af Kasper Barfoed og Mikkel Serup, 2021.
I denne prisvindende drama-krimi bevæger vi os mellem 1980’erne og nutidens Danmark klædt i smukke efterårsfarver. En kastanjemand (en figur lavet af nødderne fra et kastanjetræ) viser sig at været en signatur fra en morder med en historie, der sporer tilbage til en politikers barn, som er forsvundet.
Hvad med dig? Har du selv læst bøger eller set film/serier, der har gjort dig klogere på Danmark? Hvad er dine favoritter?
Det vil vi elske at høre om!
Du er velkommen til at anbefale bøger, du selv har skrevet, og film eller serier, du selv har været involveret i.
Mail dine anbefalinger til Anne Katrine Skovenborg på aks@c3consulting.dk. Vi tager imod alle anbefalinger med kyshånd!
Vil du løbende have flere boganbefalinger?
Så følg vores virksomhedsside på LinkedIn her.
På virksomhedssiden fremhæver vi hver måned en bog, der kan være nyttig i dit tværkulturelle arbejde, og fortæller om, hvorfor vi i C3 selv er glade for bogen.
Følgende programmer er blevet anbefalet af internationals i vores netværk. Programmerne findes så vidt vi ved ikke med engelske undertekster, men du kan bruge dem til at styrke dine danskkundskaber og samtidig få indsigt i dansk kultur i form af bl.a. musik og mad.
Want inspiration on how to work effectively across cultures? Then sign up for our newsletter to get expert advice, easy-to-use tools, and updates on C3 delivered straight to your inbox.
By signing up, you'll also get a free chapter from our book 'Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures'.
"My copy of this book will be placed close to me on my office shelf – next to only a handful of other truly inspiring books I have read."
- Mette Bjerrekær, Group Vice President, GRUNDFOS
Køb hos WilliamDam.dk Køb hos SAXO Køb hos iMusic*
*) Anbefalet hvis du bor uden for Danmark.
Er du interesseret i at købe et større parti bøger eller vil du vide mere om bogen? Så klik her.