SIEMENS WIND POWER - CASES OG UDTALELSER

C3 Consulting har siden 2010 designet og gennemført en bred vifte af interkulturelle træningsforløb for Siemens Wind Power – fx:

  • Landespecifik kulturtræning for grupper af ledere og medarbejdere – med fokus på fx Danmark, Tyskland, Brasilien, Kina og Indien
  • Individuelle kulturtræningsforløb for medarbejdere og familier som forberedelse på udstationeringer globalt
  • 'Velkommen til Danmark'-forløb for kinesiske kollegaer ifm. uddannelsesophold i det danske hovedkontor

Læs mere om nogle af de træningsforløb, vi har leveret:

Ekspansion i Kina

I forbindelse med Siemens Wind Powers ekspansion i Kina holdt vi en række skræddersyede workshops i kulturforståelse for medarbejdere i Danmark, som ville få meget kontakt med kinesiske kolleger og samarbejdspartnere.

Workshopsene fokuserede på at give deltagerne:

  • en større bevidsthed om og forståelse af både den kinesiske og deltagernes egen kultur
  • redskaber til at kommunikere bevidst og effektivt med kinesiske kolleger og samarbejdspartnere
  • viden om betydningen af 'guanxi' – netværk på kinesisk – og konkrete metoder til at opbygge gode relationer

Sagt om C3s workshops i kinesisk kulturforståelse for Siemens Wind Power:

"Vi har som en del af Siemens A/S et stort netværk world wide. Vi erkendte dog ret hurtigt at for at få det optimale udbytte for alle parter, så er det essentielt at have dedikerede ressourcer som C3 til at hjælpe os på vej. Det gør sig gældende såvel under udvikling og gennemførelse af uddannelses forløb samt som rådgivere når uddannelsen eller udstationeringen er iværksat, og hverdagens udfordringer melder sig.

Igennem de velgennemførte workshops har C3 formået at løfte vores vidensniveau, og få os til at se tingene i et større perspektiv gennem god brug af case studies i undervisningen.

For os har det været afgørende at uddannelsen blev tilpasset nøjagtig de forudsætninger, som de enkelte deltagere kom med. Her har vi oplevet C3 som meget opsøgende forud for, under og efter selve kursusdagene.

Selve undervisningsformen opleves som meget inspirerende, og især anvendelsen af kursisternes egne oplevelser kombineret med Annettes store viden gør undervisningen meget nærværende.

Vi føler os overbevist om at C3 gennem de gennemførte forløb har lagt et stærkt fundament for vores kommende samarbejde med Kina.

Vores vision er at være Best@Wind – og vi kan klart anbefale C3 som værende Best@China."

Allan Jepsen
Program Manager, HR Training & Development
Siemens Wind Power A/S

Til toppen

Etablering af produktion i USA

Vi fulgte også Siemens Wind Power til USA, da virksomheden etablerede en ny fabrik til produktion af vindturbiner i den amerikanske delstat Kansas.

Her trænede vi først de amerikanske medarbejdere i dansk kultur, hvor de fik redskaber til at kommunikere og samarbejde med danske kolleger og ledere.

Desuden lavede vi teambuilding for det dansk-amerikanske lederteam, hvor fokus bl.a. var at finde fælles værdier og spilleregler for det nye, tværkulturelle team.

Til toppen

Træning i globalt mindset for Siemens-elever

I marts 2016 besluttede Siemens Danmark at tilbyde et heldags træningsforløb i globalt mindset til virksomhedens kontorelever.

Da Siemens er en global organisation, kommunikerer og samarbejder eleverne jævnligt med kolleger, kunder og forretningspartnere fra en bred vifte af lande og af forskellige nationaliteter.

Målene med træningen var at: 

  • øge elevernes bevidsthed om og forståelse af egen kultur og andre kulturer
  • give eleverne en række praktiske redskaber, der kan forbedre tværkulturel kommunikation og samarbejde
  • styrke elevernes nysgerrighed og globale mindset

Feedback fra deltagerne:

"Jeg kunne godt lide de hands-on modeller og værktøjer jeg nu har til bedre at forstå kulturelle forskelle, og hvordan de kan ligge til grund for handlinger, som jeg ellers ikke ville have anset som normale. Super fedt at træner viser engagement og brænder for det materiale der trænes i. Det smitter også af på ens læringsevne."

"Træningens emne var virkelig interessant. Desuden blev træningen i sig selv holdt på en god måde – træneren præsenterede de forskellige emner, og så diskuterede vi emnerne i vores forskellige grupper. For mig er det en rigtig god måde at lære på."

"Jeg kunne godt lide de gode råd man fik til at fremlægge / præsentere, selvom det var relateret til møder, så kommer det mig nok også til hjælp ved fremlæggelse af fagprøven og skoleophold generelt. Jeg synes det var nogle rigtig gode input, og gode forklaringer på hvorfor det måske er lidt tabu at spørge ind til andres baggrund, og samtidig fik man redskaber til hvordan man kan åbne op for det uden at virke krænkende eller upassende."

"Annette var rigtig god til at forklare og uddybe de problemstillinger, der ofte følger med, når man samarbejder / kommunikerer i en stor, international virksomhed. Samtidig var træningen en stor øjenåbner for, at den måde vi danskere arbejder på ikke nødvendigvis altid behøver at være den rigtige måde."

"Jeg kunne godt lide, at træneren havde så meget erfaring med emnet, så hun kunne målrette præsentationen / diskussionerne til det, vi var interesserede i at vide."

"Jeg kunne godt lide at det var en blanding af øvelser og power points. Der var en god dialog og jeg følte mig koncentreret igennem hele dagen."

Til toppen

Sign up for our newsletter

Want inspiration on how to work effectively across cultures? Then sign up for our newsletter to get expert advice, easy-to-use tools, and updates on C3 delivered straight to your inbox.

By signing up, you'll also get a free chapter from our book 'Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures'.

Køb vores bog

Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures

 "My copy of this book will be placed close to me on my office shelf – next to only a handful of other truly inspiring books I have read."
 -  Mette Bjerrekær, Group Vice President, GRUNDFOS

Køb hos WilliamDam.dk  Køb hos SAXO  Køb hos iMusic*

*) Anbefalet hvis du bor uden for Danmark.

Er du interesseret i at købe et større parti bøger eller vil du vide mere om bogen? Så klik her.

Nyhedsbrev