GRUNDFOS - CASES OG UDTALELSER

Grundfos er en global leder inden for avancerede pumpeløsninger og en trendsætter inden for vandteknologi. Grundfos-koncernen er repræsenteret med mere end 80 selskaber i mere end 55 lande.

C3 Consulting er en fast samarbejdspartner for Grundfos omkring optimering af koncernens globale aktiviteter, og Grundfos har valgt at gøre os til 'Recommended Vendor'.

Siden 2009 har vi designet og afholdt en bred vifte af skræddersyede træningsforløb for Grundfos’ ledere og medarbejdere i fx Danmark, Ungarn, USA, Kina og Filippinerne:

 • Vi har forberedt ledere og medarbejdere til udstationeringer på kryds og tværs af kloden – til og fra lande som fx USA, Kina, Filippinerne, Argentina, Sydafrika, Dubai, Serbien, Ungarn, Schweiz og Italien.
   
 • Vi har trænet en lang række leder- og medarbejdergrupper rundt omkring i den globale organisation i kulturforståelse og globalt mindset.
   
 • Vi har holdt workshops i at kommunikere og samarbejde effektivt med kolleger / forretningspartnere fra specifikke lande – fx Kina, Ungarn, Brasilien, Mexico, USA og Danmark.
   
 • Vi har trænet og udviklet globale teams – fx med fokus på at styrke samarbejdet og skabe fælles værdier og mål.
   
 • Vi har coachet individuelle ledere og projektledere på forskellige globale eller kulturrelaterede udfordringer.
   
 • Vi har styrket de globale lederkompetencer i ledergrupper på mange forskellige niveauer.
   
 • Vi har bidraget med et ‘globalt indspark’ til interne strategi-seminarer.


Bredden og dybden af vores samarbejde med Grundfos gør, at vi er fortrolige med virksomhedens værdier, kultur og specifikke udfordringer. Det bringer vi også i spil i vores træningsforløb, hvilket gør træningen ekstra relevant og anvendelig. 

Se herunder hvad forskellige ledere og medarbejdere fra Grundfos siger om samarbejdet:

Læs også kundecases om:

Developing a global mindset to increase performance

C3 samarbejder løbende med Grundfos om at styrke det globale mindset i organisationen.

Hør i videoen herunder Department Head Joachim Krogshave fortælle om, hvordan samarbejdet skaber værdi for Grundfos (klik her, hvis du foretrækker at se videoen direkte på Vimeo).

GLOBAL STEPS brugt til at øge performance i global projektledelse

I Grundfos IS arbejder en gruppe projektledere baseret i hhv. Kina, Ungarn og Danmark alle med global projektledelse. Typisk har projekterne deltagere med mange forskellige nationale og kulturelle baggrunde.

I efteråret 2015 ønskede projektleder-gruppen at skærpe bevidstheden om kulturelle forskelle og lære at håndtere forskellene bedst muligt for at øge performance i projekterne. Gruppen besluttede til det formål at køre C3’s virtuelle læringskoncept GLOBAL STEPS som internt forløb.

GLOBAL STEPS er et faciliteret læringsforløb, hvor alt foregår online og i hver enkelt deltagers eget tempo.

Gennem forløbet fik projektlederne en række fælles redskaber og et fælles sprog til at håndtere situationer, der involverer kulturforskelle, hvilket styrkede deres kommunikation og samarbejde med globale kolleger og interessenter.

Feedback fra deltagerne

Michael Bjerrum, Grundfos:

"Jeg synes videoerne var meget informative, og de understøttede modellerne."

Henrik Hasselholt Jørgensen, Grundfos:

"Træningen har fået mig til at fokusere på noget jeg allerede vidste, men måske ikke fokuserede nok på, og træningen har også givet mig nogle meget nyttige redskaber, som jeg kan bruge."

Gabor Pozderka, Grundfos:

"Fokuserede, interessante video-sessioner, ikke for lange til at du mister interessen, men heller ikke for korte til at du misser pointen."

Carsten Clausen, Grundfos:

"4R-modellen virker som et meget praktisk redskab at bruge i hverdagen."

Anette Mühlbrand, Grundfos:

"Jeg lærte at jeg kan udforske kulturelle forandringer og lave en plan for, hvordan jeg bedst agerer ift. mennesker fra andre kulturer."

Til toppen

Workshop i dansk kultur og globalt mindset for Grundfos IS Support & Operations Centre, Filippinerne

Grundfos IS Support & Operations Centre i Metro Manila har ca. 140 filippinske medarbejdere, der arbejder med IT-udvikling, -drift og -support. De fleste af medarbejderne refererer til danske chefer, hvoraf to arbejder i Filippinerne og de øvrige er baseret i det danske hovedkontor.

Grundfos IS Support & Operations Centre er relativt nyetableret og ønskede i vinteren 2016 at sætte fokus på, hvordan man kunne skabe en ny virksomhedskultur med det rette mix af elementer fra hhv. dansk og filippinsk arbejdskultur, og hvordan man kunne optimere kommunikation og samarbejde mellem filippinske ansatte og danske ledere.

C3 designede i tæt samarbejde med Grundfos IS en interaktiv halvdags-workshop i dansk kultur og globalt mindset, der kom omkring emner som:

 • Hvordan definerer vi kultur?
 • Kulturel selvforståelse: Lær om din egen kulturelle baggage
 • Nøgleforskelle mellem dansk og filippinsk kultur
 • Dansk kultur og samfund: Forstå hvad der driver dine danske ledere
 • Dansk ledelsesstil: Hvad er dine danske lederes behov og forventninger?
 • Praktiske kulturelle modeller, der kan styrke global kommunikation og samarbejde: '4R-modellen' og 'Det dobbelte isbjerg'

Vi afholdt workshoppen i januar 2016 med ca. 120 deltagere fra Grundfos IS Support & Operations Centre.

For at opretholde energien og sikre, at alle deltagere blev involverede, valgte vi under workshoppen at bruge mange øvelser og diskussioner i mindre grupper.

Som en ekstra bonus gav arbejdet i grupper hver gruppes 'talsmand' mulighed for at præsentere gruppens input som "vi har diskuteret" eller "vi foreslår" i stedet for "jeg har overvejet" eller "jeg foreslår". For mange føles det mere trygt at tale til et stort publikum på en gruppes vegne end på egne vegne. Det gælder i særdeleshed i en kulturel kontekst som den filippinske.

Resultatet var en dynamisk workshop med masser af input, diskussioner og læring. Og masser af sjov og grin samtidig!

I løbet af workshoppen havde deltagerne mange aha-oplevelser – som fx at opbygning af tillid foregår på ret forskellige måder i Danmark og Filippinerne, og at stilhed typisk ikke ses som en god ting, når du holder møde med din danske chef.

Feedback fra deltagerne

"Jeg kunne godt lide diskussionerne og læringen om den danske kultur, og betydningen for vores arbejdskodeks. Workshoppen var en rigtig god oplevelse og alt forløb glat."

"Det var virkelig informativt. Nu har jeg en forståelse af hvordan jeg skal agere i forhold til mine danske modstykker. Godt arbejde! "

"Det var en alle tiders workshop. Jeg har lært en masse af oplægsholderen."

"Spændende aktiviteter og visuel præsentation :). Det var spændende. Sjovt ^_^ "

"Jeg kunne godt lide både måden træneren forklarede og diskuterede emnet på, og det samarbejde i grupper, der var en del af workshoppen."

Til toppen

Workshop i ungarsk kulturforståelse: Formiddagen får 5 ud af 5 kokkehuer!

I juni 2012 afholdt C3’s Ungarn-ekspert Dániel Gergely Szabó en halvdags workshop i ungarsk kulturforståelse for en af Grundfos’ afdelinger i Danmark.

Workshoppen fik følgende kommentarer med på vejen fra deltagerne:

"Det var et super godt program med mange relevante og praktiske eksempler på hvad der kan gå galt og hvordan man opnår de bedste resultater på trods af kulturforskellene. Underviseren havde stor viden om området og var god til at formulere sit sprog så det var let at forstå. Jeg fik rigtig meget ud af den formiddag, der var en masse ting der faldt på plads for mig i forhold til den kontakt jeg har med vores Ungarske kolleger. Formiddagen får 5 ud af 5 kokkehuer!"

"Jeg synes det var et SUPER indslag! De 3 timer var rigtigt godt givet ud!"

"Han var meget kompetent, og blandingen mellem den teoretiske viden om ungarsk kultur og eksempler på oplevelser vi her på Grundfos har haft med ungarsk kultur var SUPER!"

"Det var et rigtig godt kursus, det var både spændende og lærerigt."

"Det gav lidt mere forståelse, og måske også svar på nogle af de oplevelser vi allerede har haft. Det gav også lidt viden og forslag til, hvad man ikke skal gøre / sige."

"God idé, med at inddrage deltagerne i kurset. Engageret underviser."

"Det var et rigtig godt kursus."

"Jeg syntes at det var godt at få en forklaring på årsagerne til at ungarerne reagerer, som de gør, Vi fik nogle gode tips til hvordan vi skal kommunikere bedst muligt."

"Jeg syntes at det var rigtig godt, det gav mig mange ah.ha oplevelser. Jeg har tidligere arbejdet sammen med folk fra Ungarn, men har ikke kendt til deres kultur. Rigtig godt at han selv var ungarer, hvilket betyder at det ikke blot var ord, men at han have det 'inde under neglene'."

"Kanon godt og interessant kursus, kunne høre på de andre der arbejder med ungarere at de fik meget med der fra."

"Jeg synes, at det var et rigtig godt arrangement og fint at få lidt forståelse for en anden og spændende kultur, som er en del af Grundfos koncernen. Og det giver helt sikkert tanker på at man skal huske på at ikke alle mennesker tænker 'dansk'."

Til toppen

Brug af C3’s kulturelle modeller

Praktiske kulturelle modeller, der gør det nemt at navigere globalt, er hjørnesten i C3’s kulturtræning.

En af Grundfos’ afdelinger har lavet krus med de kulturelle modeller – så er de altid lige ved hånden!

Til toppen

Close X

Sign up for our newsletter

Want inspiration on how to work effectively across cultures? Then sign up for our newsletter to get expert advice, easy-to-use tools, and updates on C3 delivered straight to your inbox.

By signing up, you'll also get a free chapter from our book 'Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures'.

Køb vores bog

Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures

 "My copy of this book will be placed close to me on my office shelf – next to only a handful of other truly inspiring books I have read."
 -  Mette Bjerrekær, Group Vice President, GRUNDFOS

Køb hos WilliamDam.dk  Køb hos SAXO  Køb hos iMusic*

*) Anbefalet hvis du bor uden for Danmark.

Er du interesseret i at købe et større parti bøger eller vil du vide mere om bogen? Så klik her.

Nyhedsbrev