BLOG

Forside - Nyheder og viden - Blog - Blog-indlæg
20.04.2020

6 forslag til, hvordan du styrker dine tværkulturelle kompetencer, mens Corona-krisen står på

Kære læser,

Lige meget hvor i verden du befinder dig, så er du sikkert påvirket af Corona-krisen på den ene eller anden måde.

Måske er dit eneste fokus lige nu, hvordan du tackler alle de udfordringer, som den nye hverdag byder på. I så fald sender vi dig bare de bedste tanker og ønsker herfra.

Hvis du har mere tid og overskud, så har vi herunder samlet nogle forslag til, hvordan du kan styrke dine tværkulturelle kompetencer i denne Corona-tid.

1. Udforsk virtuelle samarbejdsredskaber, som du også kan have gavn af efter Corona-krisen

Måske er video-møder allerede blevet en fast del af din og dine kollegers hverdag. Men et godt, virtuelt samarbejde består af langt mere end video-møder. Så hvorfor ikke bruge tiden til at udforske andre virtuelle samarbejdsredskaber, som I også kan have gavn af fremover?

For der findes masser af nyttige virtuelle redskaber derude, som I kan bruge til fx at organisere, visualisere og evaluere jeres projekter. Eller til at skabe en "virtuel version" af jeres vante kontorlokaler med møderum, kaffemaskine og lobby :)

I blogindlægget her giver vi en intro til 7 redskaber, der kan styrke jeres virtuelle samarbejde – flere af dem har en gratis-version.

2. Opbyg relationer med dine kolleger og samarbejdspartnere kloden over

I mange kulturer er personlige relationer vigtige i det professionelle liv. Også vigtigere, end du måske er vant til på en dansk arbejdsplads. Hvis du arbejder hjemmefra lige nu og har lidt ekstra tid, kan det være en god lejlighed til at styrke dine relationer til kolleger og samarbejdspartnere kloden over.

Måske er du vant til, at jeres samarbejde på distancen primært foregår via e-mail og videomøder, og at I har fokus på at få opgaverne klaret og komme hurtigt videre. De vaner skal du udfordre. For jo sjældnere I mødes face-to-face, des vigtigere er relations-arbejdet faktisk.

Mere uformelle kommunikationskanaler som chatfora og sociale medier kan være nyttige, når du opbygger relationer. Brug gerne apps på mobilen, så du kan sende en hurtig besked, når det lige passer ind for dig. Eller lav et gammeldags telefonopkald til en kollega på den anden side af jorden – bare for lige at "tjekke ind" og høre, hvordan det går.

Samtidig med at du og dine globale kolleger lærer hinanden at kende, opbygger I også den tillid, der er helt afgørende for at undgå misforståelser og skabe resultater sammen på distancen – nu og fremover.

Vil du have flere tips til, hvordan du kan opbygge relationer på distancen? Så se vores video-blogindlæg her.

3. Få fyldt din tværkulturelle værktøjskasse ved at læse C3's bog 'Global Perspectives'

Corona-tid er god læsetid. Og her vil vi tillade os at anbefale C3's egen bog 'Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures'.

Bogen er fyldt med praktiske råd og enkle redskaber, som du kan bruge til at navigere i alle typer tværkulturelle arbejdssituationer.

Her en kommentar om bogen, vi fik for nylig fra René Jensen Nystrup, Vice President og CFO hos Vestas:

"Sikke en bog – den passede lige til en hyggelig weekend med et par kopper go’ kaffe og et par glas go’ vin :) Godt gået, det må jeg sige - synes virkelig det er et godt værk som kommer super godt rundt om mange interessante og relevante aspekter.

Kapitel 6 omkring kombinationen mellem kultur og virtual communication har jo aldrig været mere relevant. Naturligvis endnu mere grundet Corona, men også uden. Synes stadig det er et super interessant område som vi stadig ikke er særligt langt med når man kigger på tværs af mange teams og mange virksomheder."


Vil du have et gratis kapitel fra bogen?  Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Du kan købe hele bogen hos en lang række online-boghandler som fx WilliamDam og Saxo. Hvis du bor uden for Danmark, kan du købe bogen hos iMusic, der sælger og leverer til hele verden.

Du kan læse mere om bogen og se hvad andre siger om den her.

4. Styrk din kulturelle intelligens med flere gode bøger

Har du appetit på flere bøger, der kan styrke din kulturelle intelligens?

Så har vi samlet en håndfuld anbefalinger i blogindlægget her.

Der er bøger på både dansk og engelsk. Og der er noget både for dig, der vil lære at udnytte det fulde potentiale i kulturforskelle, og for dig, der bare skal bruge et hurtigt overblik over kulturelle ligheder og forskelle på tværs af kloden.

5. Tilrettelæg jeres virtuelle kommunikations-flow, så alle kommer til orde

Vores forslag her gælder især dig, der arbejder som leder på distancen.

Lige meget om du har flere års erfaring med distanceledelse, eller det er et nyt felt for dig, så stop op og overvej: Kommer alle medarbejdere til orde på den måde, vi kører vores virtuelle kommunikation lige nu?

Hvis du har medarbejdere verden over, så vil der tit være kulturelle forskelle, du skal være opmærksom på.

I en dansk kontekst vil du måske forvente, at dine medarbejdere kommer med input til jeres videomøder, selvom du som leder er med til mødet. Men medarbejdere mange andre steder i verden kan opleve det som risikabelt at komme med input foran en stor gruppe, hvor chefen endda er til stede.

Så når du vælger jeres virtuelle kommunikationskanaler, så spørg dig selv, om formålet primært er at give INFO (hvor du selv giver information til medarbejderne) eller at få INPUT (hvor du ønsker, at dine medarbejdere kommer med input, videndeler, giver feedback, etc.).

Du kan fint give INFO til en større gruppe medarbejdere, fx til et videomøde.

Men hvis du ønsker INPUT, så skab en kontekst, hvor dine globale medarbejdere følger sig trygge. Det kan du fx gøre ved at opdele medarbejderne i mindre grupper og derefter lade dem komme med deres input som gruppe, så det bliver "vi foreslår" frem for "jeg foreslår".  

Læs om baggrunden for de kulturelle forskelle, og få flere metoder til at sikre, at alle kommer til orde, i artiklen her.

6. Book en online interkulturel workshop eller coaching-session

Hvis du eller dit team har brug for træning, sparring eller rådgivning omkring jeres tværkulturelle arbejde, så hjælper vi naturligvis gerne!

Vi kan levere alle typer træning til jer i en virtuel udgave. Her nogle eksempler:

  • 1 times en-til-en coaching på, hvordan du styrker din ledelse på distancen
  • En 3-timers workshop i virtuelt samarbejde for jeres globale team
  • Et forløb med 2 mini-workshops med fokus på, hvordan I bedst samarbejder med forretningspartnere fra en specifik kultur eller region

Hvis der er noget, vi kan hjælpe med, så mail os på kontakt@c3consulting.dk eller ring / sms på tlf. (+45) 6017 0817.

Vi er her for dig og jer – også på den anden side af Corona-krisen.

Pas på jer selv og hinanden!

De bedste hilsner,
C3-teamet

Close X

Sign up for our newsletter

Want inspiration on how to work effectively across cultures? Then sign up for our newsletter to get expert advice, easy-to-use tools, and updates on C3 delivered straight to your inbox.

By signing up, you'll also get a free chapter from our book 'Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures'.

Køb vores bog

Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures

 "My copy of this book will be placed close to me on my office shelf – next to only a handful of other truly inspiring books I have read."
 -  Mette Bjerrekær, Group Vice President, GRUNDFOS

Køb hos WilliamDam.dk  Køb hos SAXO  Køb hos iMusic*

*) Anbefalet hvis du bor uden for Danmark.

Er du interesseret i at købe et større parti bøger eller vil du vide mere om bogen? Så klik her.

Nyhedsbrev