BLOG

Forside - Nyheder og viden - Blog - Blog-indlæg
27.11.2017

10 artikler fra 2017, der kan styrke dit globale arbejde

I C3 kan vi slet ikke lade være med at følge med i, hvad andre globale tænkere, forskere, bloggere og andet godtfolk skriver om de emner, som vi selv brænder for.

Som en julegave til dig har vi udvalgt 10 af årets mest inspirerende, indsigtsfulde og nyttige artikler, der kan styrke dit globale arbejde på forskellig vis.

Du kan fx få input til, hvordan du håndterer akavede tværkulturelle situationer, hvordan du forstår din danske chef bedre og hvordan kultur påvirker din hjerne.

God fornøjelse!

1) Weird, Rude, or Different?! Awkward Cross-Cultural Moments

Har du nogensinde oplevet, at en international forretningspartner opførte sig mærkeligt? Eller uhøfligt? Eller ligefrem uforskammet? Den globale forsker og blogger David Livermore sætter her spot på de akavede situationer, der tit opstår, når du arbejder tværkulturelt – og kommer med forslag til, hvordan du kan håndtere den slags situationer. Artiklen er så nyttig, at den skal med her, selvom den faktisk er fra sidst i 2016 :)

Læs artiklen

 

2) Understanding your Danish boss: Less like a general, more like a sports coach

Kay Xander Mellish er født og opvokset i USA. Hun flyttede i år 2000 til Danmark, hvor hun har boet og arbejdet lige siden. Vi samarbejder i C3 med Kay om kulturtræning og holder meget af hendes skarpe og underholdende analyser af den danske kultur. I artiklen her kan du lære at forstå din danske chef bedre. Læs den, hvis du som international medarbejder samarbejder med danskere, eller hvis du som dansker har lyst til at styrke din kulturelle selvforståelse.

Læs artiklen

 

3) A Study of 1,100 Employees Found That Remote Workers Feel Shunned and Left Out

Distance-samarbejde er i dag en realitet for stadig flere mennesker. Det giver nye muligheder, men også nye udfordringer. Artiklen her præsenterer resultaterne fra et nyt forskningsprojekt, der viser, at distance-medarbejdere oplever langt flere problemer i hverdagen end 'samplacerede' medarbejdere. Problemerne øger stress-niveauet og påvirker både produktivitet og fastholdelse negativt. Forskerne slutter af med 7 gode råd til, hvordan du som distanceleder skaber de bedst mulige rammer for dine geografisk spredte medarbejdere.

Læs artiklen

 

4) How Culture Wires Our Brains

Kultur kan påvirke mange ting: Hvad vi tænker, siger og gør. Hvordan vi kommunikerer og samarbejder. Hvordan vi holder møder og laver strategier. For nu bare at nævne nogle få eksempler. Men vidste du, at kultur også kan påvirke strukturerne i din hjerne? Hvis ikke, så skal du helt sikkert læse denne artikel, der giver en intro til det fascinerende forskningsfelt 'kulturel neurovidenskab'.

Læs artiklen

 

5) 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

Vi bliver ved hjernen lidt endnu. Artiklen her gennemgår nemlig 7 ubevidste bias, der med stor sandsynlighed påvirker den måde, du træffer beslutninger på. De ubevidste bias kan forstås som en slags "genveje" i hjernen, der gør det nemmere for den som udgangspunkt dovne hjerne at træffe beslutninger. Du kan ikke slippe af med dine bias, men du kan blive mere bevidst om dem, så du træffer bedre beslutninger.

Læs artiklen

 

6) Another Lens: A research tool for conscientious creatives

Og nu vi taler om bias, så er her et helt praktisk redskab, der kan styrke dine kreative processer. Redskabet, der er udviklet af Airbnb Design i samarbejde med den journalistiske netværksvirksomhed News Deeply, hedder "Another Lens". Det indeholder en række spørgsmål, der hjælper dig med at skifte perspektiv og se en problemstilling gennem forskellige linser, så du kan skabe bedre løsninger.

Prøv redskabet af

 

7) Why you should keep a connection with your expat country

Som udstationeret kan det være sværere at vende hjem, end det var at rejse ud. Pointen er ikke ny, men den er stadig vigtig. I artiklen her kan du møde flere tidligere expats, der deler deres oplevelser af at blive ramt af et 'omvendt kulturchok', og få inspiration til, hvordan du kan falde godt til i den 'gamle' hverdag igen efter en udstationering.

Læs artiklen

 

8) You're in my space! How preferred interpersonal distance varies across the world

Bliver du utilpas, hvis folk står for tæt på dig, når I taler sammen? Hvor tæt skal de på, før du føler at dit personlige rum bliver invaderet? I et nyt studie, publiceret i Journal of Cross-Cultural Psychology, har forskerne spurgt knap 9000 personer fra 42 forskellige lande om deres foretrukne personlige afstand. Artiklen her opsummerer nogle af konklusionerne, fx om sammenhængen mellem foretrukken personlig afstand og kultur, køn og alder.

Læs artiklen

 

9) The Mix That Matters

Der er sagt og skrevet meget om, at mangfoldighed i ledelsen er vigtigt. I et nyt studie undersøger Boston Consulting Group (BCG) og Technical University of Munich om mangfoldighed i ledelsen faktisk kan betale sig, når det kommer til innovation. Det overordnede svar er JA. Men det gælder ikke alle typer mangfoldighed. Læs artiklen og find ud af, hvordan forskelle i hhv. faglig baggrund, oprindelsesland, karrierevej, køn, akademisk baggrund og alder påvirker innovationen.

Læs artiklen

 

10) The Disadvantages of English as a Corporate Language

Mange dansk-baserede virksomheder, der opererer globalt, har engelsk som koncernsprog. Fordelene er indlysende. Ulemperne er mindre tydelige. Men de er der, og det er vigtigt at være opmærksom på dem – både for virksomheder, der overvejer at vælge engelsk som koncernsprog, og for dem, der allerede har truffet det valg. Artiklen her er baseret på en ph.d.-afhandling af Dorte Lønsmann om engelsk som koncernsprog i danske virksomheder.

Læs artiklen

 

Fik du læst alle vores egne blogindlæg?

Fik du læst alle vores egne artikler og blogindlæg fra året der gik?

Hvis ikke, så finder du dem her:

Skal vi hjælpe med at styrke dit globale arbejde?

Close X

Sign up for our newsletter

Want inspiration on how to work effectively across cultures? Then sign up for our newsletter to get expert advice, easy-to-use tools, and updates on C3 delivered straight to your inbox.

By signing up, you'll also get a free chapter from our book 'Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures'.

Køb vores bog

Global Perspectives: A Practical Guide to Navigating Across Cultures

 "My copy of this book will be placed close to me on my office shelf – next to only a handful of other truly inspiring books I have read."
 -  Mette Bjerrekær, Group Vice President, GRUNDFOS

Køb hos WilliamDam.dk  Køb hos SAXO  Køb hos iMusic*

*) Anbefalet hvis du bor uden for Danmark.

Er du interesseret i at købe et større parti bøger eller vil du vide mere om bogen? Så klik her.

Nyhedsbrev